GOKCEADA

DEPLASARI IN INSULA GOKCEADA DIN TURCIA

2HDFreeride

Insula Gokceada sau Imroz numele ei din vremea cand era in stapanirea Greciei care se traduce insula vanturilor. Este cea mai mare dintre insulele turcesti (cca 30/15 km), fiind situata in Marea Egee, la iesirea din stramtoarea Dardanele.

Dupa cum sugereaza numele este locatia perfecta pentru practicarea kiteboardingului, fiind la o distanta de 670 KM. De acceea organizam aici regulat pe tot parcursul verii incepand cu 8 iulie cursurile scolii noastre. Se poate merge cu masina personala pana la Eceabat (Canakkale). Mai exact trecerea pe insula se face cu feribotul din KabaTepe. Pret / masina aproximativ 10€. Daca nu aveti sau nu vreti sa luati masina putem sa luam 4 persoane cu kitemobilul nostru. De asemenea in limita spatiului putem ajuta cu transportul echipamentului.


Programul zilnic al feribotului este urmatorul:
Kabatepe -Gokceada 8:00; 10:00; 13:00; 16:00; 19:00; 21:00   
Gokceada -Kabatepe 7:15; 10:00; 13:00; 16:00; 19:00; 21:00

Cazare la Hotel Ada in Gokceada town, conditii foarte bune, aer conditionat, mic dejun inclus la preturi intre 30 si 35 Euro pe noapte de camera.

Ada Hotel

Vantul este din Nord Est. Acesta se numeste Meltemi care sufla peste toate insulele din marea Egee. Vantul in Gokceada este accelerat de efecte termale si Venturi. Vara este constant intre 20 - 24 noduri dimineata, care apoi scade la 6-12 knots dupa-amiaza. Fronturile atmosferice aduc 28-35 knots sau mai puternice. Vanturi din sud sau vest sunt rare.

Sunt 2 locatii principale:

- fara valuri (vant off shore)- este un loc cu apa plata ca de oglinda, perfect pentru avansarea in freestyle sau race, asta dimineata, dupamiaza este bine pentru incepatori de asemenea pentru ca viteza vantului mai scade.

- cu valuri pana (vant on shore, side on shore). Aici vom organiza cursurile de incepatori este locatia perfecta, fara obstacole in apa cu nisip si plaja larga.

Intre cele 2 golfuri este o laguna putin adanca, care seaca cateodata in timpul verii.