LEFKADA

DEPLASARI IN INSULA LEFKADA DIN GRECIA

2HDFreeride

Insula Lefkada este situata pe coasta de vest a Greciei la o distanta de aproximativ 1200 km. Aici vanturile termale, generate de relieful insulei, isi fac de cap cu regularitate de ceasornic incepand de pe la 2:30 PM si terminand cu 8:30 PM, cu viteze cuprinse intre 12 si 19 de noduri. Din cand in cand acestea sunt augumentate de vantul de nord care aduce cu el insa si valuri.

Vanturile termale regulate fac din Lefkada locatia perfecta pentru practicarea kiteboardingului. De acceea organizam aici regulat pe tot parcursul verii cursurile scolii noastre. Se poate merge cu masina personala pana pe insula ea fiind legata de continent printr-un pod mobil. Daca nu aveti sau nu vreti sa luati masina putem sa luam 4 persoane cu kitemobilul nostru. De asemenea in limita spatiului putem ajuta cu transportul echipamentului.

Cazarea se poate face in diverse locatii, conditii foarte bune, mic dejun inclus la preturi intre 35 si 45 Euro pe noapte de camera.

Sunt 2 locatii principale:

- Agios Ioannis, situat in partea de nord a plajei. Directia vantului este onshore, poate putin spre nord. Plaja este curata, fara obstacole, exceptand pitorestile mori de vant abandonate, numai buna pentru a lansa un zmeu. In apa insa sunt pietre mari si line ca niste pietre de rau foarte mari. Locul se adreseaza nivelului "intermediate".

- Agios Nikolaos. O fasie de plaja de 5 pana la 8 metri latime in mijlocul unui golf. Poti merge pe ambele parti. Vantul bate deci onshore daca esti pe vest si offshore daca esti pe est si poti ajunge de pe o parte pe alta foarte simplu. Plaja e curata, cu nisip si fara obstacole. Apa e putin adanca si numai cu nisip pe fund, vantul este o idee mai slab, deci prefect pentru un "begginer" sa isi exerseze "waterstartul" si primele linii.